НОВИНИ

Йордан Терзийски, ПП: Динамиките в коалицията са естествен процес

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
18:21, 17.04.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

"Не виждам защо се тълкуват динамиките в коалицията толкова драматично, това е естествен процес. Аз не мисля, че в политиката има място за обиди, не виждам проблем да си сътрудничим с който и да е, защото тази коалиция е основана на принципи, а не на конкретни личности", коментира в "Говори сега" Йордан Терзийски, депутат от "Продължаваме промяната" и заместник-председател на Комисията по регионална политика.

По думите му партията се готви за местни избори. Йордан Терзийски коментира и протеста на пътните строители. Според него относно пътищата единственият пункт, по който от "Продължаваме промяната" не са намерили подкрепа от коалиционните партньори, е контролът.

Петков: Внасяме повторно предложението за парите на пътните строители

"В момента има междуведомствена комисия, която проверява всички договори, след това ще излезе с доклад, ще влезе в парламента, ще мине най-вероятно през Антикорупционната комисия. Има области в които договорката е за около 20 милиона, а е имало поръчки за около 320 милиона, това се е случвало чрез допълнителни възлагания. Генезисът на проблема е още при сключването на самите договори, това са договори за 710 милиона, а реално са похарчени 3,3 милиарда. Първите 7 доклада са готови. Това, което подозирам е, че около 80 процента от сумите, които са възложени, са за основни ремонти, а не за текущи", допълни Йордан Терзийски.

Той беше категоричен, че е необходим контрол на тези средства.

"Ние не искаме да спираме ремонтите на пътя, защото започва сезонът, в който трябва да стартират, не искаме на фирми, които са били коректни и са си свършили работата, да им задържаме парите", каза още Йордан Терзийски.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Павел Писарев
Почина Павел Писарев
Бруно Бекман за БНТ: Великден по време на война - как в обстрелвания Киев намериха упование във вярата?
Бруно Бекман за БНТ: Великден по време на война - как в обстрелвания Киев намериха упование във вярата?