НОВИНИ

Йордан Йовчев: Адмирации за постиженията на олимпийците ни

Йордан Йовчев
bnt avatar logo
от БНТ
22:52, 17.02.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев отправи адмирации към олимпийските ни състезатели на Игрите в Пекин.

Той сподели впечатленията си от постиженията на олимпийците ни и разкри какви спомени го връхлитат, щом гледа състезанията.

"Гледах репортажите, адмирации за постиженията ни - 9-ото място на Алберт Попов и 15-ото на Радо Янков са големи крачки. Не мога да направя анализ, какво не е достигнало. Аз виждам желанието и хъса за победа, пожелавам им, да им се случат нещата и дай Боже да имат златни медали от Олимпийски игри. Знам адреналина, който имат преди старта. Мечтите им, да бъдат на най-големия спортен форум, се осъществяват. Всеки знае, че тези минути са най-важни. Аз съм го преживял", казва знаменосецът на България на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Носителят на четири олимпийски медала поздрави делегацията ни, предвид условията за подготовка, с които разполагат.

"Не трябва да омаловажаваме самото участие на делегацията ни. Ние нямаме тези трасета, условия, шанци и писти. Изисква се страхотен ресурс, да се подготвят извън България. Адмирации за постиженията" допълва той.

Медалистът от световни и европейски първенства си спомни моментите, в които е част от екипа на БНТ на Летните олимпийски игри в Рио през 2016 г. и взима интервю на Невяна Владинова.

"Нещата са различни, опитваш се да интервю от хора в различни ситуации. Когато си спортист и не се получат нещата си изнервен. Трудно е да вземеш интервю от човек, който не са му се получили нещата. Трябва да му влезнеш в положение, за да го накараш да сподели емоциите си, когато му е най-трудно. Иначе тичането около различните звезди и потенциалните победители винаги си е интересно. Беше доста впечатляващо. С някои от спортистите се познаваме. На базата на личния контакт, биха ти отделили нужното внимание, въпреки че всеки се е затворил и не иска да се хаби излишно. Ние трябва да ги разбираме, но същевременно трябва да изтеглиш най-важното. Смятам, че се справихме добре и с Тереза, и с Валерия. За мен беше доста интересно предизвикателство" твърди двукратният носител на наградата "Спортист №1 на България".

Пловдивчанинът е обнадежден, че идното поколение младежи и девойки ще ни радват с поводи за гордост.

"Почти всеки ден съм в залата. Научил съм нещо от хората, които са ми помагали да достигна това ниво. Сега се старая да предам част от опита и вдъхновението. Имаме страхотни младежи и девойки, тепърва предстоят Европейски игри и Световно първенство. Смятам, че ще имаме резултати. Първите квалификации за Олимпийски игри са тази година. Полагаме максимално усилия, за да имаме повод за гордост и оставаме с добри надежди", добави Йордан Йовчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рейнджърс вкара 4 гола в гостуването си на Борусия Дортмунд
Рейнджърс вкара 4 гола в гостуването си на Борусия Дортмунд
Русият ангел Ариана Фонтана не е на небето, а на леда
Русият ангел Ариана Фонтана не е на небето, а на леда