НОВИНИ

Йорданов: Нямаме какво ново да кажем. Нинова: Дано в следващия парламент да има повече разум

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:53, 01.09.2021 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Има такъв народ" отидоха на среща с БСП, но потвърдиха, че няма да ги подкрепят за излъчване на правителство с третия мандат.

Срещата между двете политически партии беше много кратка - около 5 минути. От "Има такъв народ" дойдоха да кажат, че няма да подкрепят проектокабинет на БСП, излъчен с третия мандат.

"Нищо ново няма да чуете от нас освен това, което казахме още в началото. Единствената партия, която е казвала какво ще направи и го прави, е ИТН. Всички останали минаха през: ще подкрепим, няма да подкрепим, не искаме постове, искаме политики, не, не щем политики, искаме постове... Цялата тая фурнаджийска лопата, която представляват другите партии, ние не участваме в това. Така че, колеги, няма какво ново да ви кажем освен, че ние няма да подкрепим съставяне на кабинет с ваш мандат", заяви Тошко Йорданов.

"Същественото беше да постигнем онова съгласие, което може да промени - закриването на спецсъда и прокуратурата, състав на ВСС, дълбока реформа по отношение на философията на КПКОНПИ. Това ни беше желанието и това щеше да е добре да го направим. Уви, сега това ще се отложи с няколко месеца. Надяваме се поне в следващия парламент да има повече разум и да се направи такова мнозинство, което наистина да започне промяна в модела", каза Корнелия Нинова.

Утре ще се събере Националният съвет на БСП, за да реши какви ще са следващите действия на левицата.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неделев се заел лично със задачата да върне Ивелин Попов в националния
Неделев се заел лично със задачата да върне Ивелин Попов в националния
Байдън към "Ислямска държава": Не сме приключили с вас
Байдън към "Ислямска държава": Не сме приключили с вас