НОВИНИ

Йосиф Миладинов и Габриела Георгиева са доволни от сутрешните си плувания на 100 м бътерфлай и 200 м гръб

bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 28.07.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските плувци Йосиф Миладинов и Габриела Георгиева останаха доволни от представянето си в сутрешните серии на дисциплините 100 метра бътерфлай и 200 метра гръб, което им осигури място в полуфиналите по-късно днес на световното първенство по плувни спортове във Фукуока.

С резултат 51.47 секунди Миладинов не просто даде най-доброто си време дотук през сезона, а покри и норматив за участие на Летните олимпийски игри в Париж 2024, което беше и основната му цел в японския град.

"След това състезание ще започна упорито да се готвя за олимпийските игри. Целта ми беше да спечеля квота за тях. Нямам очаквания за полуфиналите. Ако вляза във финал, ще е добре, но основната цел е постигната", заяви Миладинов пред БНТ.

Габриела Георгиева пък остана много близко до своя личен рекорд на 200 метра гръб, но с време 2:11.22 минути тя се нареди 12-а в сериите и също ще плува в полуфиналите.

"Щастлива съм от времето, което дадох и се надявам следобед да плувам още по-бързо", сподели Георгиева пред нашата камера.

Полуфиналите с участието на Йосиф Миладинов на 100 метра бътерфлай (14:09 часа) и Габриела Георгиева на 200 метра гръб (14:20 часа) ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 3. Прякото предаване стартира в 13:50 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отмениха бедственото положение в Хасковско
Отмениха бедственото положение в Хасковско
След акцията във Варна: Задържаха пиян шофьор, возил 4 деца
След акцията във Варна: Задържаха пиян шофьор, возил 4 деца