НОВИНИ

Йост Клайн e дисквалифициран от "Евровизия" на крачка от финала

Причината е жалба на жена срещу него

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:48, 11.05.2024
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

За първи път в историята на Евровизия кандидат беше дисквалифициран по време на конкурса. Участието на Нидерландия беше прекратено заради инцидент с нейния представител Йост Клайн. Срещу нидерландския изпълнител е подадена жалба от служителка на "Евровизия" и шведската полиция е започнала разследване.

Според Европейския съюз за радио и телевизия Йост Клайн е нарушил правилата на събитието и няма да бъде допуснат до финала, който започва в 22.00 часа. Така на сцената в Малмьо тази вечер ще излязат 25 изпълнители.

"Нидерландският изпълнител Йост Клайн няма да участва в големия финал на Евровизия. Шведската полиция разследва жалба на жена, член на екипа на продукцията, във връзка с инцидент след неговото представяне на полуфинала в четвъртък. Докато тече следствен процес, не е подходящо той да продължи в песенния конкурс. Противно на медийни съобщения и спекулации в социалните мрежи, искаме да е ясно, че в инцидента няма замесени други изпълнители или членове на делегации. Поддържаме нулева толерантност спрямо неподходящо поведение на нашето събитие и се ангажираме да осигурим безопасна и сигурна среда за всички служители", заяви Жан Филип де Тендер, директор на отдел "Медии" в Европейския съюз за радио и телевизия.



Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда се върна в битката за седмото място след обрат над Ботев
Арда се върна в битката за седмото място след обрат над Ботев
Тадей Погачар спечели с финален спринт осмия етап от Обиколката на Италия
Тадей Погачар спечели с финален спринт осмия етап от Обиколката на Италия