НОВИНИ

Юго Лорис и Райън Сесеньон ще отсъстват до края на сезона

вратарят тотнъм уго лорис размина операция отсъства близо два месеца
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:43, 05.05.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят и капитан на Тотнъм Юго Лорис ще пропусне оставащите мачове до края на сезона във Висшата лига заради контузия на бедрото, съобщиха от клуба в петък.

Световният шампион с Франция от 2018 година, който наскоро се оттегли от националния отбор, получи травмата на 23 април, по време на кошмарното първо полувреме на мача срещу Нюкасъл (1:6), в което той получи пет гола за 21 минути, преди да бъде сменен.

36-годишният футболист пропусна последните два мача на "шпорите" и "ще отсъства до края на сезона", заяви временният мениджър Райън Мейсън преди гостуването на Кристъл Палас в събота. На вратаря му остава само година договор с Тотнъм, но Мейсън не искаше да говори за бъдещето на играча.

"Получихме резултатите от изследването, разочароващо е, но се страхувахме, че може да е такава контузията от самото начало. Не мога да говоря за следващия сезон. Имаме нужда от него. Имаме нужда да бъде част от групата и съм сигурен, че ще стане така", каза треньорът.

Райън Сесеньон също няма да играе в оставащите мачове на "шпорите" поради травма в бедрото. За последно той игра при шампионатния успех над Манчестър Сити с 1:0 в Лондон през февруари. Въпреки че се подложиха на операции Ив Бисума (глезен) и Емерсон Роял (коляно) може и да играят за столичния тим до края на сезона. Оливър Скип е на разположение за тима, след като бе изритан в главата от Диого Жота в последния шампионатен мач. Родриго Бентанкур, който получи контузия на коляното през февруари също няма да играе до края на сезона.

Тотнъм е в серия от четири мача без победа в първенството и е на 9 точки от Манчестър Юнайтед, който е на четвъртото място, което е последното, което дава право на участие в Шампионската лига.

Мейсън отдаде дължимото на "страхотния" мениджър на Кристъл Палас Рой Ходжсън, който му позволи да изиграе единствения си мач за националния отбор на Англия през 2015 година.

"Винаги ще имам топли чувства към Ходжсън, който ми даде възможност да направя дебют за Англия. Най-важното във футбола е това да запалиш огеня във футболистите", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан спечели Купата на БФБ за юноши U19
Балкан спечели Купата на БФБ за юноши U19
Благоевград е домакин на международен турнир по артистично плуване
Благоевград е домакин на международен турнир по артистично плуване