НОВИНИ

Юго Лорис за Рафаел Варан: Той е един от най-добрите играчи на своето поколение

Заедно те написаха една от най-красивите страници в историята на френския национален отбор по футбол.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
21:59, 25.09.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
вратарят франция юго лорис обяви прекратява кариерата националния отбор франция
Снимка:
Слушай новината

Бившият капитан на френския национален отбор по футбол и бивш съотборник на Рафаел Варан, Юго Лорис, заяви пред Le Parisien, че се чувства горд, че е споделял един и същ терен със защитника, който обяви, че прекратява кариерата си.

Лорис, който в момента пази вратата на ФК Лос Анджелис, каза, че изпитва "голямо възхищение" към своя съотборник в състава на "петлите".

Заедно те написаха една от най-красивите страници в историята на отбора на Франция. В продължение на почти девет години (2013-2022) Юго Лорис и Рафаел Варан имаха основна роля да опазят вратата на "сините", единият като вратар, другият като защитник.

И двамата стигнаха до титлата на световното първенство през 2018 г., спечелиха Лигата на нациите през 2021 г. и играха финал на Мондиала в Катар 2022 г.

„Малко съм тъжен, че за него всичко приключва по този начин, но също така съм горд от неговия път, от кариерата му, от образа, който имаше на и извън терена. Рафа е велик лидер и колективен играч", обясни Лорис, който е рекордьор по мачове за националния тим на Франция (145).

"На първо място, той е един от най-добрите играчи и най-добрите защитници на своето поколение", добави бившият страж на "петлите".

На клубно ниво защитникът остави своя отпечатък в Реал Мадрид, където беше от 2011 до 2021 г., привлечен от Зинедин Зидан. Варан изигра 360 мача за "белия балет", спечели четири пъти Шампионска лига и три пъти Ла Лига. Постижение, което прави Варан един от най-успешните френски играчи в историята на футбола.

Той беше и част от състава на Манчестър Юнайтед от 2021 до 2024 г. Варан изигра 95 мача за „червените дяволи“, преди да премине в Комо.

В края на юли т.г. 31-годишният футболист подписа двугодишен договор с италианския тим, но бе застигнат от контузия в коляното в началото на сезона и изигра само една среща за Комо в Купата на страната.

В съобщението си в социалните мрежи днес, Рафаел Варан загатва, че ще остане в Италия, въпреки, че ще се оттегли от активния футбол.

„Новият ми живот започва извън терена. Ще остана в Комо. Скоро ще го споделя с вас", написа Варан.

Неговата роля (или не) в клуба от северна Италия все още не е известна.

„Не се съмнявам, че той ще успее през втората част от живота си. Той е брилянтен човек, на когото му предстоят много хубави неща извън терена", увери Лорис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вятърната енергия в Черно море дискутираха отново експерти във Варна
Вятърната енергия в Черно море дискутираха отново експерти във Варна
17-годишната Росица Денчева отпадна от тенис турнира за жени в Куршумлийска Баня
17-годишната Росица Денчева отпадна от тенис турнира за жени в Куршумлийска Баня