НОВИНИ

Le Parisien: Рафаел Варан слага край на футболната си кариера

Защитникът спечели световната титла през 2018 г. и стана вицешампион с тима на Франция на Мондиала в Катар 2022.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:22, 25.09.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
рафаел варан човекът финалните мачове
Снимка:
Слушай новината

Световният шампион с отбора на Франция през 2018 г. планира да прекрати кариерата си на професионален футболист и може да го обяви скоро, твърди френското издание Le Parisien.

Само на 31 години, роденият в Лил Рафаел Варан, ще спре с футбола след четиринадесет години, прекарани на най-високо ниво.

В края на юли т.г. футболистът подписа двугодишен договор с Комо.

Част от състава на Манчестър Юнайтед от 2021 до 2024 г., Варан изигра 95 мача за „червените дяволи“, вкара 2 гола и направи 1 асистенция.

Преди това защитникът игра за Ланс, а след това прекара 10 успешни години в Реал Мадрид.

Застигнат от контузия в коляното в началото на сезона, Рафаел Варан изигра само една среща за Комо в Купата на Италия. Той се присъедини към тима от северната Италия след три сезона, прекарани в Манчестър Юнайтед вече страдаш от множество здравословни проблеми. След сериозната контузия на коляното, за за треньора Сеск Фабрегас стана ясно, че няма да може да разчита на него няколко месеца.

Ако информацията се потвърди, Рафаел Варан ще приключи и с кариерата си във френския национален отбор. Световен шампион от 2018 г. с "петлите" в Русия, той беше част и от състава спечелил сребърните медали от Мондиала в Катар през 2022 г.

На клубно ниво защитникът остави своя отпечатък в Реал Мадрид, където игра от 2011 до 2021 г., привлечен от Зинедин Зидан. Варан изигра 360 мача за "белия балет", спечели четири пъти Шампионска лига и три пъти Ла Лига. Постижение, което прави Варан един от най-успешните френски играчи в историята на футбола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: България и Оман могат да играят съществена роля в цифровата свързаност между Европа, Азия и Близкия изток
Президентът Радев: България и Оман могат да играят съществена роля в цифровата свързаност между Европа, Азия и Близкия изток
Какви са симптомите на върлуващия вариант на ковид?
Какви са симптомите на върлуващия вариант на ковид?