НОВИНИ

Юрген Матай: ЦСКА трябва да затвърди второто място и да спечели Купата

юрген матай цска затвърди второто спечели купата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:38, 04.05.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на ЦСКА Юрген Матай получи наградата си за Играч №1 на 21-ия кръг от футболното ни първенство.

Само три кръга след това нидерландският стожер в защитата на "червените" получи контузия по време на гостуването на Ботев (Пловдив) и сезонът за него приключи преждевременно. На стадиона в Коматево "армейците" отстъпиха с 0:2 на "канарчетата" и окончателно приключиха борбата за титлата с Лудогорец.

Пред медиите днес, Матай заяви, че контузията му е по-тежка от очакваното, но се надява да бъде напълно възстановен за началото на подготовката за новия сезон.

"Чувствам се добре. Контузията не е лека, даже по-тежка от очакваното. Работя здраво всеки ден и се надявам, да съм напълно възстановен до началото на подготовката за на новия сезон", започна той.

Бранителят на ЦСКА коментира и назначението на Алън Пардю за постоянен треньор на тима от Борисовата градина. Нидерландецът определи специалиста като "голямо име", от което очаква да научи много.

"Разговаряхме няколко пъти, най-вече за контузията, не смятам, че има смисъл да говорим за футбол, докато не се оправя. Очакваме да се върна, това е. Алаън Пардю е голямо име, познаваме го отпреди и за нас е чест да работим заедно. Не мога да кажа повече, защото в момента не съм част от състава за мачовете. Но се надявам да научим много от него".

Матей коментира и слабото представяне на ЦСКА при гостуването на шампиона Лудогорец, загубено катастрофално от "армейците" с 0:5.

"Твърде лесно е да кажем, че сме имали лош ден, макар, че на всички хора по света им случва. Хубавото е, че винаги предстои нов мач и ние трябва да се фокусираме върху него", лаконичен бе защитникът.

Капитанът на "червените" заяви още, че класирането на ЦСКА за финала за Купата на България е голям успех, но не по-малко важно е отборът да задържи второто място в крайното класиране на първенството.

„Мачовете между ЦСКА и Левски винаги са с голям заряд, сега на финала за Купата на България двубоят придобива още по-голяма стойност, но ЦСКА е голям отбор и е важно не само да спечели Купата, но и да задържи второто място в крайното класиране в шампионата. Сега всички говорят за финала на 15 май, но на ЦСКА предстои мач със Славия и този двубой сега е най-важният за отбора. Знам, че Алън Пардю е голям треньор, затова се надявам да направи необходимото ЦСКА да постигне и двете си цели в момента – да остане втори в първенството и за втора поредна година да спечели Купата на България“, завърши Юрген Матай.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално: Има ли опит за шпионаж и събиране на информация за изтребителите Ф-35 у нас - командирът на авиобаза "Граф Игнатиево" пред БНТ
Специално: Има ли опит за шпионаж и събиране на информация за изтребителите Ф-35 у нас - командирът на авиобаза "Граф Игнатиево" пред БНТ
ЕС ще увеличи значително военната си помощ за Молдова
ЕС ще увеличи значително военната си помощ за Молдова