НОВИНИ

Ботев (Пловдив) не пощади ЦСКА в Коматево и задълбочи "червената" криза

ботев пловдив пощади цска коматево задълбочи червената криза
Снимка: ПФК Бо
bnt avatar logo
от БНТ
16:59, 20.03.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев (Пловдив) постигна победа с 2:0 при домакинството си на ЦСКА в двубой от 24-ия кръг на футболното ни първенство. По този начин "жълто-черните" задълбочиха кризата в състава на Стойчо Младенов, който вече трети пореден кръг не познава вкуса на победата след нулевите равенства с Левски и Царско село.

"Канарчетата" откриха резултата в 24-ата минута, когато Тодор Неделев центрира от ъглов удар в наказателното поле на гостите от София, а Карло Мухар изпусна бранителят Самюел Супрайен, който се извиси високо във въздуха и с глава от границата на вратарското поле се разписа във вратата на Густаво Бусато.

Пет минути по-късно съставът на Азрудин Валентич реализира и второто попадение. Резервата Християн Петров, появил се в игра на мястото на контузения капитан Юрген Матай, се опита със шпагат да изчисти топката около дъгата на наказателното поле, но вместо това се сблъска с Брадли Мазику. От създалата се суматоха се възползва Тодор Неделев, който мигновено стреля и с фалцов удар прати топката в долния десен ъгъл на Бусато.

В класирането Ботев (Пловдив) е трети с 43 точки, на 6 пункта зад втория ЦСКА. Лидер продължава да е шампионът Лудогорец с 58 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентич: Искам да изместим ЦСКА от второто място
Валентич: Искам да изместим ЦСКА от второто място
Министър Генчовска ще участва в Съвета по външни работи в Брюксел
Министър Генчовска ще участва в Съвета по външни работи в Брюксел