НОВИНИ

Юто Хоригоме защити олимпийската си титла по стрийт скейтборд

Японецът завърши с общо 281.14 точки

Юто Хоригоме
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:23, 29.07.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Японецът Юто Хоригоме защити олимпийската си титла в стрийт скейтборда на Олимпийските игри в Париж и затвърди японското превъзходство, ден след като жените взеха злато и сребро.

Днес дойде ред и на на мъжете да блеснат в олимпийското улично състезание. Защитаващият титлата си Юто Хоригоме беше звездата на шоуто, като направи серия от невероятни трикове, за да спечели още едно олимпийско злато пред американците Джагър Ийтън, който взе сребро, и Ниджа Хюстън, останал с бронзов медал.

24-годишният Хоригоме триумфира на собствен терен в Токио преди три години, а днес постигна почти перфектни 97.08 при петия си и последен трик. При такъв резултат беше ясно, че олимпийската титла остава в японския лагер. Той завърши с общо 281.14 точки, а нещата изглеждаха приключили за него, тъй като втория, третия и четвъртия трик приключи без какъвто и да е актив.

Джагър Ийтън, който в три от опитите направи над 90 точки и може да се гордее с блестящите си изпълнения, накрая клатеше невярващо глава и остана на 2-о място.

За бронзовият медалист Хюстън постижението е доста по-добро след разочароващото седмо място преди три години в Токио, когато скейтбордът направи олимпийския си дебют. Снуп Дог, който бързо се превърна в едно от знаменитостите на Игрите в Париж, присъства на състезанието и даде на Хюстън заслужена висока оценка. Хюстън закова втория си опит с песен на Dr. Dre и Snoop Dogg, която звучеше от високоговорителите около La Conco.

Това състезание беше насрочено за събота, но същият дъжд, който се изля на церемонията по откриването по река Сена, а след това и много повече през нощта и на сутринта, доведе до отлагането му.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две деца са убити, а 9 са ранени при нападение с нож във Великобритания
Две деца са убити, а 9 са ранени при нападение с нож във Великобритания