НОВИНИ

Ювентус договори Пол Погба за срок от четири години

Пол Погба
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:45, 06.07.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Ювентус постигна споразумение за привличането на Пол Погба със свободен трансфер за срок от четири години. Френският национал се очаква да пристигне в Торино в събота за медицински прегледи и да подпише официално своя договор.

Полузащитникът бе свободен да преговаря с клубове относно новия си отбор от януари насам. Погба напусна Манчестър Юнайтед след изтичането на контракта си миналия месец. Преминаването в редиците на „Старата госпожа“ ще отбележи завръщане в клуба, където Погба прекара четири години, преди да се завърне обратно в Юнайтед през 2016 г.

Доближавайки се до 30-те си години, халфът е наясно, че това може да е последният му голям трансфер в професионалната кариера и искаше да обмисли внимателно решението си. След разочароващата кампания при "червените дяволи", футболистът ще трябва да се докаже в новия си отбор.

Манчестър Сити също отправи оферта за привличането на Погба от градския съперник, като мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола се срещна с полузащитника и клуба изпрати предложение със скъп договор, за да демонстрира желанието си да го закупи. Но докато световният шампион с Франция обмисли офертата на Сити, той счета, че шумът и омразата у „червените дяволи“ при подобна сделка няма да си струват.

Очаква се аржентинският национал Анхел Ди Мария също да се присъедини към "бианконерите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха 45 черногорски фенове, обрали бензиностанция в село Добри дял
Арестуваха 45 черногорски фенове, обрали бензиностанция в село Добри дял
Шанел представи колекцията си есен-зима (СНИМКИ)
Шанел представи колекцията си есен-зима (СНИМКИ)