НОВИНИ

Ювентус пречупи Сампдория в шестголово зрелище

Ювентус Адриен Рабио
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:17, 13.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Ювентус надви Сампдория с 4:2 у дома в мач от 26-ия кръг на италианската Серия А. На „Алианц Стейдиъм“ генуезците оказаха съпротива на „бианконерите“, но в крайна сметка преклониха глава през втората част на двубоя.

Срещата в Торино започна отлично за водения от старши треньора Масимилиано Алегри тим. Централният защитник Бремер даде аванс на „Старата госпожа“ в 11-та минута. Четвърт час по-късно Адриен Рабио покачи на 2:0, но за 60 секунди между 31-та и 32-та Юве бе шокиран с две бързи попадения от Самп. Точни за гостите бяха Томазо Ауджело и Филип Джуричич.

След паузата торинци си върнаха преднината в резултата след втория гол на Рабио в мача, а малко след това можеха да сложат точка на спора, но Душан Влахович се провали от бялата точка. В четвъртата минута на добавеното време обаче 19-годишният Матиас Суле, който се появи от резервната скамейка, оформи крайното 4:2.

В таблицата Ювентус, който бе наказан с отнемане на 15 точки от актива, е седми с 38 пункта, на девет от четвъртия Милан, който е с мач по-малко. Сампдория е на дъното с едва 12 точки, на 12 от спасителния бряг. За генуезци предстои домакинство на Верона, докато „Старата госпожа“ първо гостува на Фрайбург в реванш от осминафиналите на Лига Европа, а след това има визита и на Интер за първенство.

По-рано, Рома загуби от Сасуоло с 3:4 у дома.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 37 мигранти в микробус край София (СНИМКИ)
Задържаха 37 мигранти в микробус край София (СНИМКИ)
Министърът на туризма: От 80 до 500 лева за нощувка на Великден
Министърът на туризма: От 80 до 500 лева за нощувка на Великден