НОВИНИ

Ювентус удържа Спортинг и продължава да мечтае за триумф в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:00, 21.04.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
ювентус удържа спортинг продължава мечтае триумф лига европа
Слушай новината

Отборът на Ювентус се класира за полуфиналите в турнира Лига Европа, след като завърши наравно 1:1 като гост в реванша със Спортинг Лисабон и по този начин съхрани преднината си от един гол, която "бианокнерите" си извоюваха в Торино преди седмица.

Това на практика бе втория голям успех за "Старата госпожа" в рамките на деня, след като по-рано стана ясно, че италианският тим ще си върне отнетите 15 точки в Серия "А", тъй като спечели обжалването в съда по обвинението за фалшиво счетоводство.

Двубоят на "Естадио Жозе Алваладе" в Лисабон започна по мечтан начин за Юве, които поведоха след само 9 минути игра чрез Адриен Рабио, който се разписа след разбъркване в наказателното поле на Спортинг.

В 20-а минута обаче тъкмо Рабио се превърна в грешник за своя тим, след като препъна Мануел Угарте в пеналтерията, а Маркъс Едуардс реализира отсъдената дузпа, за да намали пасива на португалския тим в общия резултат на 1:2.

След почивката и двата тима имаха своите шансове да стигнат до втори гол, но в последните минути очаквано Спортинг Лисабон натисна, тъй като футболистите на Рубен Аморим бяха тези, които имаха нужда от попадение, за да стигнат поне до продължения.

"Лъвовете" стигнаха до две много опасни положения, но и в двата случая със сериозни пропуски се отчете капитанът им Себастиан Коатес и по този начин Спортинг се прости с мечтата си за първи европейски финал от 2005-а година насам.

Отборът на Ювентус пък освен, че се върна в борбата за топ 4 в Италия вече изглежда и с нелоши шансове да стигне до триумфа в Лига Европа. "Бианконерите" имат цели три трофея от този турнир, последният от които датира от преди точно 30 години.

В полуфиналите момчета на Макс Алегри пък ще се изправят срещу най-успешния тим в турнира Севиля, който по-рано днес елиминира с общ резултат 5:2 един от фаворитите в надпреварата Манчестър Юнайтед.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фиорентина - Базел и Уест Хям - АЗ Алкмаар в полуфиналите на Лигата на конференциите (ОБЗОР)
Фиорентина - Базел и Уест Хям - АЗ Алкмаар в полуфиналите на Лигата на конференциите (ОБЗОР)
Севиля постави Манчестър Юнайтед на колене и отново е на полуфиналите в Лига Европа
Севиля постави Манчестър Юнайтед на колене и отново е на полуфиналите в Лига Европа