НОВИНИ

За 97 000 лв. пловдивчанин с алкохолна зависимост продал трите си апартамента

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Росица Колева
21:57, 15.08.2024
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Пловдивчанин с алкохолна зависимост е бил измамен да продаде трите си апартамента в Пловдив за сумата от 97 000 лв. общо, като в последствие губи дори и тези пари. В продължение на три месеца мнимите му приятели го държали пиян и отдалечен на 200 км от града, за да не разбере за престъпната им схема. Днес районният съд в Пловдив постанови мерки "постоянно задържане в ареста" за четирима от обвинените за дръзката измама, а една жена е освободена с подписка.

Четиримата обвиняеми за крупната имотна измама пристигнаха в съда с белезници, а ако бъдат признати за виновни могат да получат от 1 до 8 години затвор. Един от тях вече е осъждан за подобно престъпление, друг е със 7 присъди, а третият е реабилитиран. Според обвинението, те изготвили предварително добре координиран план, за да отнемат с измама трите апартамента на 57-годишен пловдивчанин с алкохолна зависимост.

"Спечелвайки доверието, черпейки го с алкохол, давайки му дребни суми пари за цигари, са успели да го убедят да участват в продажбата на единия от апартаментите му", каза Пламен Пантов, прокурор в РП-Пловдив.

Под влиянието на алкохол жертвата подписал поредица от документи и така прехвърлил и трите си апартамента в пловдивския квартал "Кючук Париж" на дружеството на единия от мнимите си приятели, който след това ги препродал. Сумата, платена от дружеството за всички имоти била 97 000 лв., но измаменият не получил дори и тези пари. Той бил убеден, че новите му приятели просто използвали неговата банкова сметка и чистосърдечно им предал постъпилите в нея пари.

"Непосредствено след продажбата на имотите, пострадалият е отведен и държан в Елена три месеца и половина при единия от подсъдимите, който живее там, ежедневно е снабдяван с алкохол, бил му е взет телефонът, за да не може да се свърже никой от близките с него и респективно физически да е отдалечен от град Пловдив, за да не може да разбере какво се случва с апартаментите му", обясни Пламен Пантов, прокурор в РП-Пловдив.

След град Елена измаменият бил заведен и на морска ваканция в Несебър. Завръщайки се в Пловдив, без жилища и без пари, той подал жалба в полицията и така били задържани петима от участниците в престъпната схема.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Равенство между Атлетик Билбао и Хетафе даде старт на сезона в Ла Лига
Равенство между Атлетик Билбао и Хетафе даде старт на сезона в Ла Лига
НАСА умува дали да използва услугите на Мъск, за да върне блокирани астронавти
НАСА умува дали да използва услугите на Мъск, за да върне блокирани астронавти