НОВИНИ

За пример: Жители на Паталеница почистиха сами отпадъците в селото

пример жители паталеница почистиха сами отпадъците селото
bnt avatar logo
от БНТ
14:44, 08.02.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Твоята новина
Слушай новината

Съботното почистване на Паталеница се превърна в тридневен маратон. Жители на пазарджишкото село се възползваха от слънчевия уикенд. В почистването активно се включиха и деца от селото.

Замърсяването на околната среда в България става все по-сложен и труднорешим проблем, с който всеки един от нас се сблъсква ежедневно. Голяма част от хората се питат – кой цапа толкова много и защо ни харесва да живеем сред боклуци, как може да помогнем на природата, която все по-често започва да се задъхва от нашето безхаберие?Природолюбители от селото решиха да вземат инициативата в свои ръце и организираха съботно почистване, което приканваше всеки жител на китното подродопско село да се включи в инициативата. Въпреки че се очакваше чистене само през един ден - съботния, нетърпеливи жители и гости на селото решиха да започнат почистването още в петък.

В село Паталеница се намира и единственият родопски манастир в Пазарджишко, точно оттук започна и чистенето на красивото място. Манастирът постепенно започна да добива все по-голяма популярност, но с всички плюсове, които водят след себе си туристите, той се сблъска и със замърсяването, а в района няма контейнери.

Автор: Павел Гълъбов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Братя Бобокови и бившият заместник-министър на екологията Красимир Живков предадени на съд
Братя Бобокови и бившият заместник-министър на екологията Красимир Живков предадени на съд
Люис Хамилтън подписа нов договор с Мерцедес
Люис Хамилтън подписа нов договор с Мерцедес