НОВИНИ

За втора вечер: Медици на първа линия призоваха за спазване на мерките

втора вечер медици първа линия призоваха спазване мерките
bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 28.10.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Още

За втора поредна вечер медици на първа линия в борбата с COVID-19 излязоха с включени светлини на мобилните си телефони, като по този начин призоваха за спазване на противоепидемичните мерки. Включените светлини символизират светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от COVID-19.

В 20:00 часа дежурният екип на "Пирогов" се присъеди към призива за спазване на противоепидемичните мерки. Дежурните медици от Спешното отделение застанаха на главния вход с включени светлини на телефоните си.

Пироговските медици напомниха на хората, че зад всяка светлина стоят нашите семействата, близките, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болниците през изминалите месеци.
Участниците в акцията отправят апел към обществото: Да си помогнем взаимно! Пазете се, пазете близките си! Само с общи усилия ще победим заразата!

Екипите на ВМА също излязоха с призив към обществото да се спазват стриктно мерките за ограничаване разпространението на COVID-19.

"Борбата срещу заразата продължава вече 8 месеца, а екипите са на ръба на силите си... Крият умората зад маските... Нека бъдем солидарни и да пазим себе си и нашите близки. Само отговорното поведение ще ни запази здрави. Вярваме, че с общи усилия ще успеем да преодолеем и това предизвикателство!", написаха от ВМА във Фейсбук профила на болницата.

Медици от пловдивските болници УМБАЛ"Св. Георги" и "Каспела" също изразиха своята подкрепа към всички, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Лекарите призоваха за спазване на противоепидемичните мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Мартен блокираха за кратко пътя Русе – Силистра в протест за чист въздух
Жители на Мартен блокираха за кратко пътя Русе – Силистра в протест за чист въздух
Проливни валежи и гръмотевични бури в 5 области утре
Проливни валежи и гръмотевични бури в 5 области утре