Медици с призив за затягане на мерките

от БНТ
20:01, 27.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
Още
Снимка: БГНЕС

Лекари от 4 болници в София с призив за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса. Медиците от "Пирогов", ВМА, "Александровска" и болница "Света Анна" излязоха със светещи мобилни телефони, за да поискат нормален живот и за себе си.

"Само с общи усилия ще победим заразата. Помогнете ни като спазвате правилата - дезинфекция, дистанция, дицсиплина. Носете маските!"

Костадин Ангелов: Очакват ни тежки зимни месеци

Призивът е на медиците от спешното отделение на столичната болница "Света Анна". От около 100 преминали пациенти днес 20 са били със съмнения за коронавирус.

"Тази обстановка, която се наблюдава в момента, не сме си и представяли, че можем да се сблъскваме с нещо подобно в момента, но ето то е факт. Подкрепяме се. Извънредно се работи. Разчитаме на отговорността на всички български граждани, защото без нея нещата стават все по-трудни", каза д-р Евтим Димов ортопед УМБАЛ "Св. Анна".

Казват, че са на предела на силите си и се борят за спасяването на всеки живот. Казват, че ако спазваме противоепидемичните мерки, заразените ще намалеят.

"Когато не се спазват тези елементарни мерки, просто здравната система се претоварва", каза д-р Евтим Димов ортопед УМБАЛ "Св. Анна".

Медиците от болница "Пирогов" са на първа линия в битката със заразата повече от седем месеца и вече са уморени.

"Системата работи, но това, че работи, не значи че няма да ѝ свършат батериите, както се казва. Ние също имаме семейства, имаме деца. Искаме да си виждаме близките и приятелите", каза проф. Асен Балтов - директор на УМБАЛСМ "Пирогов".

ВМА търси доброволци в битката срещу COVID-19

С призив да си погнем взаимно да пазим себе си, близките си и да бъдем отговорни към останалите излязоха и медици от "Александровска". А посланието на лекарите от ВМА е, че само отговорнотo поведение ще ни запази здрави.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Жена с коронавирус роди здраво бебе в болницата в Хасково
Жена с коронавирус роди здраво бебе в болницата в Хасково
Държавният глава нарече бюджета за догодина "разоряващ" (ОБОБЩЕНИЕ)
Държавният глава нарече бюджета за догодина "разоряващ" (ОБОБЩЕНИЕ)