НОВИНИ

Ресторантите и кафетата в Благоевград ще работят до 21 ч.

bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 27.10.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Регионални

Ресторантите, кафетата и заведенията за бързо хранене в Благоевград вече ще работят до 21.00 ч.

Няколко допълнителни мерки са обсъждали на днешното заседание членовете на Кризисния щаб към община Благоевград. Коментирана е идеята за въвеждане на вечерен час. След гласуване обаче тя не е одобрена. Отхвърлено е и предложението учениците от по-горните класове да преминат на дистанционна форма на обучение за две седмици. В крайна сметка най-важното решение, около което се обединиха членовете на Кризисния щаб, е ограничаване на работното време на ресторантите и кафетата до 21.00 ч.

Болници в Благоевградско са на ръба заради липса на легла за пациенти с COVID-19

"Мерките продължават до 10 ноември включително и удължаваме затварянето на нощните заведения, барове, дискотеки, нощни клубове и т.н. Културният живот в града продължава при спазване на противоепидемичните мерки. Те са разписани достатъчно ясно в заповедта на министъра на здравеопазването. Искаме да ограничим, по някакъв начин да спрем ръста на положителните случаи в община Благоевград. Те не са малко - вчера са 59 човека", каза инж. Румен Томов - кмет на Благоевград.

С оглед на икономическите последствия от разпространението на коронавируса кметът на Благоевград ще предложи на Общинския съвет наемите на общинските помещения да се намалят с 20% за известно време. По два пъти на ден по звуковите уредби в централната част на града ще звучи призив към хората да спазват противоепидемичните мерки.

Спират плановите операции в област Ловеч от 25 октомври

В цялата Ловешка област от утре също затварят нощните заведения, преустановяват се масовите прояви, увеличават се леглата за болни от коронавирус в лечебните заведения. Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на открито и закрито се допускат до 23.00 часа.

Служителите преминават на дистанционна форма на работа, където е приложимо. От днес до 13 ноември включително се забранява провеждането на обществени мероприятия и на територията на цялата област Плевен. Спира се дейността и на пенсионерските клубове.

Автор: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал за неспазване на карантина от депутата Иван Иванов
Сигнал за неспазване на карантина от депутата Иван Иванов
Мая Манолова: Това управление не е дясно, то е корумпирано
Мая Манолова: Това управление не е дясно, то е корумпирано