НОВИНИ

Загиналите край кв. "Кремиковци" работници били без колани и каски

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:03, 09.09.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Двама работници загинаха в столицата. Те са паднали от подемна машина от около 10 метра височина. Екипи на Инспекцията по труда правят проверка на място.

Инцидентът става при реконструкция на стар склад край квартал Кремиковци. Работниците са починали в двора на Окръжна болница - от Спешна помощ казаха за БНТ, че линейките са се движили с 140 километра в час, за да транспортират работниците възможно най-бързо, но това не е помогнало. Единият е бил около 40-годишен, другият около 30.

Работниците падат от машината малко след 10 часа тази сутрин. Отдолу настилката е от бетон. И двамата са били с много тежки наранявания.

Лилия Донкова - кмет на район Кремиковци: Извършвали са реконструкция на сградата, не са били обезопасени, за съжаление, не са имали колани, каски. Още когато е дошла линейката, те са били в безсъзнание.

Спешните екипи пристигат за 12 минути. Пострадалите в този момент са вече в шоково състояние. Транспортират ги в Окръжна болница, но не успяват да ги спасят.

И вишката, и кранът са собственост на строителната фирма. И двамата работници са имали трудови договори по информация на работодателя им.

От строителната фирма твърдят, че досега не са имали подобни инциденти.

В следващите дни се очакват резултати от проверката на инспекцията по труда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социалното министерство предлага 650 лв. минимална заплата от догодина
Социалното министерство предлага 650 лв. минимална заплата от догодина
Две директорки на детски ясли - доброволки в дома за възрастни хора в Русе
Две директорки на детски ясли - доброволки в дома за възрастни хора в Русе