НОВИНИ

Загиналият при стрелбата по Доналд Тръмп защитил с тялото си семейството си

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:20, 15.07.2024
Чете се за: 02:40 мин.
По света
Слушай новината

При стрелбата по Доналд Тръмп пострадаха двама души, а един загина. Кой е Кори Комператор - човекът, загубил живота си, за да защити семейството си?

Траурна лента опасва надписа на местната пожарна в предградието Бъфало, щата Пенсилвания. Началник на доброволческия отряд тук е бил Кори Комператор. 50 годишният мъж загина при стрелбата по бившия президент на САЩ - Доналд Тръмп. Черна лента има и върху униформата на Комператор. Пред нея приятели и колеги поставят цветя.

Той не би искал да сме тъжни, казва младия колега, с когото Комператор е работил от няколко години.

"Той би искал да си спомним хубавите моменти и да мислим за него. Не би искал да бъде приеман като герой. Но той трябва да бъде запомнен точно така. Той не правеше нещата, за да му благодарят или да го потупат по рамото. Нищо подобно - вършехме си работата от сърце, с любов", разказва Крейг Чиринчионе, колега на Кори Комператор.

Хората в Бъфало не проумяват как и защо можеш да си толкова озлобен или отчаян, за да решиш да стреляш по кандидат за президент. По нареждане на губернатора на Пенсилвания - Джош Шапиро знамената са наполовина свалени в знак на почит към Кори Комеператор.

"Кори беше пожарникар. Кори ходеше на църква всяка неделя, обичаше общността, но най-вече семейството си. Кори е бил верен привърженик на бившия президент и е бил много развълнуван от присъствието си на този митинг - разказвам това с разрешението на съпругата на Кори. Тя пожела още да ви кажа, че Кори е загинал като герой. Той е прикрил с тяло семейството си, за да ги предпази. Той въплъщаваше най-доброто от нас. Светла му памет", заяви Джош Шапиро, губернатор на Пенсилвания.

Покушението показва огромното разделение в американското общество. Но то може да послужи и като обединяващ фактор. В часовете след стрелбата за семейството на Кори - той има съпруга и две дъщери, са събрани повече от 150 000 долара.

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Костадинов: ПП-ДБ да върнат мандата, или да отцепят двама депутати от групата си
Костадин Костадинов: ПП-ДБ да върнат мандата, или да отцепят двама депутати от групата си
Григор Димитров остава в Топ 10, а Томова – в Топ 50 на ранглистита
Григор Димитров остава в Топ 10, а Томова – в Топ 50 на ранглистита