НОВИНИ

Захлаждане и валежи през уикенда и в началото на новата седмица

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 14.09.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Постепенното затопляне ще продължи и днес - минималните температури ще са от 12° до 19°, максималните между 30 и 35 градуса, в София около 30°.

Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. На отделни места в западната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, в Източна България умерен от югоизток.

По Черноморието също ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен югоизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат от 24 до 27 градуса. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е разкъсана. След обяд главно в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра около 18°.

В петък и събота ще започне бавно понижение на температурите. Облачността ще значителна, купесто-дъждовна, на места ще превали, след обяд и ще прегърми.

Слаби валежи ще има и в неделя, и в началото на новата седмица в източните и планинските райони, но в по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Кръстовден
Отбелязваме Кръстовден
Радев: България очаква надеждни доставки и предвидими цени на горивата
Радев: България очаква надеждни доставки и предвидими цени на горивата