НОВИНИ

Захлаждане и валежи в западната половина от страната

краткотраен дъжд места западна българия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:50, 24.09.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, максималните от 30° до 35° в повечето райони, в София около 29°, но по-късно след обяд от запад ще започнат да се понижават.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър, който след обяд в северозападните райони временно ще се ориентира от северозапад.

В източната половина от страната ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места в крайните източни райони с ниска облачност или мъгла.

В Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В крайните северозападни райони има условия за локални интензивни валежи и е в сила код-жълто.

По Черноморието ще се задържи предимно слънчево, в сутрешните часове на отделни места мъгливо. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са около 23 - 26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините в Западна България облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. И там на места ще има валежи, придружени от гръмотевици. В планините на изток ще бъде предимно слънчево, ще се задържи и по-топло. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток.

През първата половина от новата седмица ще бъде ветровито, но предимно слънчево, като само на отделни места в Западна и Южна България са възможни краткотрайни валежи. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 23 и 28 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавров: Предложеният от Украйна план за мир е абсолютно нереалистичен
Лавров: Предложеният от Украйна план за мир е абсолютно нереалистичен
В "Арена спорт" ексклузивно интервю с Христо Стоичков и Карл Люис
В "Арена спорт" ексклузивно интервю с Христо Стоичков и Карл Люис