НОВИНИ

Захлаждане и валежи започват в неделя

захлаждане валежи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 09.02.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между 0° и 8°, в София около 3°, а максималните между 17° и 22°, в София около 17°. Ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините умерен югозападен вятър.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места главно по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 19 - 22°. Температурата на морската вода е 7 - 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра около 4°.

В събота облачността ще се увеличава и в неделя ще бъде предимно облачно, с валежи на места, главно в Южна България, значителни по количество в Рило-Родопската област.

Вятърът ще е от юг-югозапад, в източните райони близо до северните планински склонове в събота умерен, в неделя временно силен. Минималните температури ще са между 4° и 9°, максималните в събота между 15° и 20°, в неделя с 2 - 3 градуса по-ниски.

През първите дни от новата седмица ще бъде облачно, с валежи от дъжд на повече места в страната. Има повишена вероятност за значителни количества на валежите, в понеделник в крайните южни райони, а във вторник в Предбалкана. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за средата на февруари.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ нанесоха нови удари по обекти на хутите
САЩ нанесоха нови удари по обекти на хутите
Лиан Дзундзи и Ян Хао за трети пореден път стъпиха на световния връх в синхронните скокове от 10 м. кула
Лиан Дзундзи и Ян Хао за трети пореден път стъпиха на световния връх в синхронните скокове от 10 м. кула