НОВИНИ

Закъсали автомобили на пътя Бургас - Малко Търново, 10 сигнала за паднали дървета

Ивицата на Северния плаж в Бургас е опустошена, заведенията са наводнени

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:26, 19.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Областният управител на Бургас Пламен Янев свика спешно експертно събрание на оперативния щаб във връзка с влошената климатична обстановка.

От областната управа препоръчват на шофьорите да не минават по пътя Бургас - Малко Търново, тъй като има закъсали автомобили и паднали дървета.

В селата в община Руен екипи на електроразпределителното дружество работят за възстановяване на електричеството. 30 села са без ток.

Затворен за движение е Обзорският проход заради снегонавяване и закъсали автомобили. Дюлинският проход също е затворен по информация на полицията.

В Бургас обстановката е сравнително спокойна. Постъпили са 10 сигнала за паднали или наклонени дървета в кварталите "Меден рудник", "Славейков", "Черно море", "Братя Миладинови", на пътя Бургас - Сарафово, "Долно Езерово".

Два от сигналите са за дървета върху автомобили. Към този момент се работи по отстраняване на проблемите.

След ураганния вятър снощи ивицата на Северния плаж в Бургас е опустошена. Вълните са достигнали до паркинга край бариерата, а заведенията на плажа са наводнени.

"Малко Търново е отворен при зимни условия. Към този момент той се разширява, тъй като на места е стеснен от паднали дървета. Най-тежка е ситуацията в община Руен, където около 30 села са без ток. Вследствие на силния вятър има паднали стълбове и се работи по отстраняване на аварията. Има около 30-40 см снежна покривка на места", заяви Пламен Янев, областен управител на Бургас.

"11 екипа на структурата отстраняват основно дървета на главните пътища и върху автомобили. Имаме и два сигнала на паднали дървета върху домове - единият е в Поморие", допълни комисар Николай Николаев, директор на РДПБЗН-Бургас.

От Областната управа в Бургас ще поискат да бъде прекратен договорът на пътноподдържащата фирма заради несправяне с работата.

Вижте още в прякото включване на Елеана Цанова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Михов пред БНТ: Препоръчвам на всички да обичат футбола и да се уважават
Валентин Михов пред БНТ: Препоръчвам на всички да обичат футбола и да се уважават
Никола Цолов не успя да завърши Гран при на Макао
Никола Цолов не успя да завърши Гран при на Макао