НОВИНИ

Зала скара клубовете по бокс и джудо в Сливен, общината реши да построи ново съоръжение

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
16:40, 21.01.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Други спортове
зала скара клубовете бокс джудо сливен общината реши построи ново съоръжение

Заради възникнал остър спор между клубовете по бокс и джудо в Сливен, се наложи общината да вземе решение да построи специализирана зала по бокс в града.

Причината за напрежението между клубовете стана общинска наредба, според която клубовете с повече деца имат право на ползване на зала. Така бившата боксова и волейболна зала „Асеновец“, след ремонта вече ще бъде дом на Спортна академия „Биоком,“ а боксовия клуб ще бъде преместен в друга зала. Решението дойде след среща с кмета Стефан Радев.

От клуба по бокс с изненада разбрали, че вече няма да тренират в зала „Асеновец“ , в която от близо 46 години се помещават, а ще трябва да си търсят нова. През 2019 в залата в започва основен ремонт и клубните тренировки се местят в двора на Първо основно училище, по-късно и мазето на учебното заведение, което а неподходящо за тренировки. След завършването на ремонта, в края на декември 2020 дошла и лошата новина, че клуба остава на улицата.

От клуба по джудо отговориха, че те не носят вина за това, че боксьорите нямат къде да тренират.

Членът на УС на федерацията по джудо Антон Големанов коментира, че е готов да помогне на клуба по бокс, ако те отидат в друга зала.

Клубните междуособици предизвикаха спешна среща при кмета Стефан Радев, който след нея обяви, че ще започне строеж на нова тренировъчна зала и предложи временен вариант за настаняване на клуб по бокс - ремонт на помещение в училище "Хаджи Мина Пашов", където към момента тренират децата.

Треньорите и деятелите в боксовия клуб обявиха, че за да не закрият бокса в града са съгласни с предложения вариант.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общо 28 ще бъдат наградени на "Нощта на шампионите"
Общо 28 ще бъдат наградени на "Нощта на шампионите"
Река Камчия е затлачена и може да наводни села
Река Камчия е затлачена и може да наводни села