НОВИНИ

Започна строителството на три нови станции на столичното метро

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
12:08, 21.03.2022 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева
Слушай новината

Започна строителството на разширението на третата линия на софийското метро под булевард "Владимир Вазов" в район "Подуяне". Трасето е с дължина 3 км и три метростанции, и свързва квартал "Хаджи Димитър" с квартал "Левски".

Новите станции трябва да бъдат завършени до 3 години.

Разширението на третата линия от софийското метро ще осигурява удобна връзка на източните квартали на столицата - "Хаджи Димитър", "Сухата река", "Левски Г" и "Левски В", в които живеят и работят около 90 000 души, с центъра и западните части на града.

Днес беше направена първата копка на разширението. В рамките на строителните дейности ще бъде стеснено движението по бул. "Владимир Вазов" за една година.

217 млн. лв струва. изграждането на трасето и трите нови станции.

"Това са 3 км с три метростанции. Средствата са заложени в плана за възстановяване и развитие. Да се надяваме, че все пак ще бъде одобрен, защото ние започваме преди това, започваме със заплащане частично на аванса със средства от бюджета на СО. Осигурихме ги, за да може да не се бавим и да стартира строителството. Малко повече от 3 години е срокът за строителство, като след това ще имаме 55 км метромрежа и 50 метростанции", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова, която е и част от ГЕРБ, коментира задържането на Бойко Борисов така:

"Това, което е притеснителното, наистина е фактът, че се пристъпва към арест без доказателства. Не говоря за следствени действия, не говоря за обвинения, говоря за арести. Това за мен цели, възможно е да цели от една страна да бъде вниманието пренасочени от тежки проблеми, които съществуват или просто да вдигне имидж на правителство в момент, в който той спада".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито, с максимални температури между 5 и 10 градуса следобед
Ветровито, с максимални температури между 5 и 10 градуса следобед
Алберт Попов: Изпълних моята цел за сезона
Алберт Попов: Изпълних моята цел за сезона