НОВИНИ

Започна телефонна кампания за помощ на възрастни хора в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
10:21, 17.03.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Регионални

Районно кметство в Пловдив започна кампания с телефонни обаждания за помощ на възрастни и болни хора. Служители на район "Централен" прозвъняват стотици номера с предложение да напазаруват или да съдействат на затруднените и на самотно живеещите.

Прозвъняват се възрастните хора, кандидатствали по различни социални програми, откъдето Общината има техните контакти. Звъни се и на всички домоуправители.

Георги Стаменов, кмет на район "Централен" в Пловдив: Питаме за нужда от помощ било то за доставка на хранителни продукти или за лекарства. Провеждаме и просто разговори какви мерки да се предприемат в общите части на сградите за дезинфекция, как с подръчни материали може да се дезинфектира - вкъщи има спиртни напитки, има веро.

Съвместно с БЧК и доброволците към 112 се оказва помощ на тези хора.

Фиданка Кацарева, заместник-кмет на района: Усети се приятно отношение, че ние сме се сетили за тях.

Гергана Златкова: Хората откликват, защото в положението, в което се намираме, няма как. Имаше хора, които не вярваха, че това нещо може да се случи и че може да им се обаждаме, но в крайна сметка имаше и такива, които връщаха обаждането, за да са сигурни, че ние от район "Централен" им се обаждаме.

Емил Саралийски: В някои от тях се усещаше притеснението, че може да са телефонни измамници. Но при връщането на телефонния разговор от техни деца или от самите тях, се установяваше, че не е така и те бяха изключително благодарни.

Телефонът е 032/ 62 42 46.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган обсъжда мигрантската криза с Меркел и Макрон онлайн
Ердоган обсъжда мигрантската криза с Меркел и Макрон онлайн
Доброволци са готови да разнасят храна и лекарства на възрастни хора във Варна
Доброволци са готови да разнасят храна и лекарства на възрастни хора във Варна