НОВИНИ

Започва повишение на температурите, днес остава ветровито

слънчево време
bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 13.07.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Времето
Слушай новината

И днес ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. В следобедните часове ще има райони с превалявания, но съществени количества не се очакват. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София - около 23°.

През нощта вятърът ще отслабне и утре ще е слаб, от северозапад, в Източна България от север-североизток. Ще бъде слънчево. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 28°.

Слънчево ще бъде и по Черноморието, където също предстои затопляне - дневните температури там ще са между 27° и 30°. Ще духа слаб северозападен, след обяд - югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 24 - 25°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър.

Температурите ще се повишат и максималната на на Алеко ще бъде около 15°, в Боровец и Пампорово - 17 - 18°.

Затопляне се очаква утре и на Балканите, но температурите ще останат по-ниски от типичните за средата на юли. Продължава горещото време на Пиринеите. Захлаждане се очаква във Франция и на Британските острови, но ще остане по-топло от обичайното за сезона. Ще се повишат температурите в страните от Централна Европа и във Финландия.

У нас слънчевото време и затоплянето ще продължат до събота, когато в почти цялата страна, с изключение на Черноморското крайбрежие, ще бъде горещо, с максимални температури между 31° и 36°. След това се очаква захлаждане и валежи, на повече места в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Враца се раздели с Мартин Николов
Ботев Враца се раздели с Мартин Николов
Представяме ви Моника Симеонова - новото лице на спортната дирекция на БНТ
Представяме ви Моника Симеонова - новото лице на спортната дирекция на БНТ