НОВИНИ

Започва ремонт на кръговото кръстовище около паметника "Левски"

Цанка Николова
от Цанка Николова
16:33, 09.05.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

От утре започва ремонт на кръговото кръстовище около паметника "Левски". Преасфлатирането ще се извърши на два етапа, всеки от тях ще продължи около 8 дни, като няма да има цялостно затваряне на участъка. Първо ще се работи в западната половина, а движението ще се извършва в източната страна откъм бул. "Янко Сакъзов" с по една лента в посока.

По време на ремонта ще бъде преасфалтирано цялото кръгово кръстовище, което е част от ремонта на централната градска част. Очаква се ремонтът да приключи до 3 седмици.

"На предния етап от ремонта беше преасфалтиран целият бул. "Васил Левски" и сега ще бъде направен ремонт и тук. Трамвайните линии няма да се махнат, всъщност това е аварийна връзка, която позволява тук те да обръщат и да се връщат в посока "Мадрид" съответно и Слатина, така че те ще се запазят като когато е необходимо да бъдат използвани. Има контактна мрежа, запазва се контактната мрежа и на тролейбусите, но се прави нова настилка, тъй като сегашната си личи, че е за ремонт. Новите тролейбуси позволяват, те имат и дизелови двигатели, така че когато се случват такива локални ремонти съответно да не могат да минат под контактната мрежа за няколко стотин метра няма проблем те да си включат дизеловите двигатели, така че да няма промяна в градския транспорт", каза пред БНТ зам.-кметът по строителство в Столичната община инж. Ангел Джоргов.

От утре успоредно с дейностите около паметника "Левски", ще започне и изграждането на северния тротоар на бул. "Цар Освободител" между сградата на БАН и ул. "Георги С. Раковски".

Започва ремонт и на ул. "Народно хоро" в ж.к. "Овча Купел", където ще има нова канализация, нова тръбна мрежа, ново осветление и пътна настилка. Ремонтът ще продължи около 4 месеца.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матей Казийски за завръщането в националния отбор: Все още мисля по въпроса
Матей Казийски за завръщането в националния отбор: Все още мисля по въпроса
Станислав Генчев: Аз и футболистите вярваме, че можем да отстраним ЦСКА 1948
Станислав Генчев: Аз и футболистите вярваме, че можем да отстраним ЦСКА 1948