НОВИНИ

Запознайте се с талисмана на Токио 2020 - супергероя със сини очи

запознайте талисмана токио 2020 супергероя сини очи
bnt avatar logo
от БНТ
06:05, 27.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Новини
Слушай новината

Всеки голям спортен форум има своя талисман. Това важи и за Олимпиадата в Токио, но този път емблемата на Игрите се превръща и в супергерой.

Мирайтова е персонаж с големи сини очи, който на челото си носи логото на Олимпиадата. Той въплъщава в себе си местната поговорка „поучете се от миналото и развивайте новите идеи“.

Върху него има традиционния мотив на шахматната дъска, но съставен от сини правоъгълници с различни размери. Ай (индигово синьо) Ичимацу, в знак на почит както към традициите, така и към модерните иновации на японската култура.

Всичко, което трябва да знаете преди Токио 2020

Името на талисмана не е случайно. То се основава на думите „mirai”, което означава „бъдеще“ и на “towa”, в смисъл на „вечност“. Организаторите са въплътили в него желанието да доведат Игрите в Токио до бъдещето с вечната надежда в сърцата на всички по света.

Талисманът е весел и забавен, много атлетичен, но най-вече с чувство за почтеност.

Мирайтова има свойството да се телепортира навсякъде, където пожелае. В клиповете организаторите го представят като талисман, който е готов винаги за участие в широка гама от спортни събития, които можем да наблюдаваме по време на Игрите.

Талисманът беше представен още през 2018 година, след като беше избран след гласуване, проведено сред повече от 5 милиона ученици от цяла Япония.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават разговорите на "Има такъв народ" за конкретни политики
Продължават разговорите на "Има такъв народ" за конкретни политики
Слънце и максимални температури до 38 градуса днес
Слънце и максимални температури до 38 градуса днес