НОВИНИ

Затопляне и много слънце днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 04.10.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

По-топло ще бъде днес, в сравнение с вчера. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 22°, малко по-ниски на морския бряг – от 18° до 20°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в крайните източни райони от страната. Ще духа слаб източен вятър.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, а утре сутринта – особено хладно: минималните температури отново ще са в широки граници – от около нула градуса на места в Западна България, където ще се образува слана, до около 10-13° на морския бряг, където пък ще бъде мъгливо.

След обяд ще се затопля и максималните температури ще са между 19° и 24°. Ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има в източните райони. Там, както и в Дунавската равнина, ще духа умерен източен вятър.

В отделни райони по Черноморието сутринта ще е мъгливо, а в следобедните часове облачността ще е променлива, но вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 18 до 20°.

Много добри условия за туризъм в планините. Ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток, по най-високите части - от северозапад. Температурите в курортите ще се задържат без съществена промяна – от 12° на Алеко, 15° в Пампорово, 16° в Боровец до 18° в Банско.

В Европа ще продължи захлаждането на Британските острови и във Франция, където ще бъде и много ветровито. Предимно слънчево ще е в по-голямата част от Източна Европа, включително и на Балканите. По-значителна облачност ще има само в крайните северозападни райони от полуострова, където на места се очакват и валежи.

У нас и в сряда ще преобладава слънчево време. През следващите дни ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи. Сутрешните температури слабо ще се повишат, но дневните съществено ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ахмед Батаев отпадна още в първата си схватка на Световното
Ахмед Батаев отпадна още в първата си схватка на Световното
Заради катастрофите: Празникът на Стара Загора утре се отменя
Заради катастрофите: Празникът на Стара Загора утре се отменя