НОВИНИ

Затоплянето продължава

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 29.03.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Още по-топло, в сравнение с вчера, ще бъде днес с максимални температури между 22° и 27°, в София - около 22°. Ще бъде слънчево, със слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен западен вятър. През нощта ще бъде почти тихо и безоблачно. Минималните температури утре ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°. През деня ще бъде слънчево.

В повечето райони ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните в по-голямата част от страната ще се повишат с още градус - два и ще са между 23° и 28°, в София - около 25°, по-ниски по Черноморието, от 15° до 20°. На морския бряг вятърът ще бъде слаб до умерен, с посока от юг-югоизток, но вълнението на морето ще остане слабо.

Много добри условия в планините утре - ще бъде слънчево, ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Температурите и там ще се повишат и в курортите ще са между 14 и 18 градуса.

И на Балканите ще бъде с температури по-високи от обичайните за периода с температури в столиците от 24° до 29°. Ще бъде слънчево, по западното крайбрежие на полуострова със силен югоизточен вятър.

У нас и в неделя, и в понеделник ще бъде слънчево, а температурите ще продължат да се повишават. Захлаждане се очаква във вторник, когато ще има и райони с валежи и гръмотевици. В сряда вероятността за валежи е малка, но понижението на температурите ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шаби Алонсо остава в Байер Леверкузен и през следващия сезон, твърдят медиите в Германия
Шаби Алонсо остава в Байер Леверкузен и през следващия сезон, твърдят медиите в Германия
Седмицата в снимки: 23 - 29 март
Седмицата в снимки: 23 - 29 март