НОВИНИ

Затоплянето ще продължи

bnt avatar logo
от БНТ
14:07, 24.12.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове облачността навсякъде ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, северно от планините временно силен югозападен вятър, който ще повиши температурите и максималните ще са между 5° и 10°, на места в Северна България до 13°.

През нощта вятърът ще отслабне и ще е слаб до умерен от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, по-високи в северозападната част на страната.

И утре ще има разкъсана облачност, след обяд и над северните райони предимно значителна. Ще духа до умерен, в източните райони и северно от планините и временно силен вятър от запад-югозапад. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София около 8°.

И по Черноморието в следобедните часове ще има по-значителна облачност. Ще духа умерен югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините повече слънце се очаква през първата половина на деня. В следобедните часове ще се заоблачи. Ще бъде и много ветровито, ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури и там ще се повишат още и в курортите ще са между 2 и 7 градуса.

Предимно разкъсана ще е облачността и на Балканите, по-значителна над северозападната половина от полуострова, където се очакват валежи от дъжд, на места значителни. Валежи, но от сняг ще има в крайните североизточни райони.

Облачно, с валежи ще е и в много райони на континента. Сняг ще вали в северните и източните части, а също и на места в Централна Европа. Над останалите райони ще вали дъжд, като значителни по количество ще са валежите в източните райони на Европейска Русия и Северна Италия.

У нас през следващите дни и в началото на новата седмица облачността ще е предимно значителна, а покрай Дунав ще е и мъгливо. Температурите ще се повишат още и в някои райони максималните ще достигнат до около 16°. Валежи от дъжд се очакват в неделя в Северозападна България, а през следващите дни и на места в останалата част от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трети двубой от предстоящия кръг на Висшата лига бе отложен
Трети двубой от предстоящия кръг на Висшата лига бе отложен
Верижна катастрофа затрудни движението по АМ "Тракия" преди обед
Верижна катастрофа затрудни движението по АМ "Тракия" преди обед