НОВИНИ

Хотелите в Сандански са пълни за Бъдни вечер

bnt avatar logo
от БНТ
12:36, 24.12.2021
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

И тази година голяма част от българите избират да празнуват Бъдни вечер извън дома, е едно от най-предпочитаните места е Сандански. Голяма част от хотелите там са пълни за Коледните и Новогодишните празници, като за Коледа гостите са основно българи. Освен българи, там гости за празниците очакват и от Гърция. Те обаче са избрали пакетите за Нова година.

Емилияна Илиева заедно с цялото ѝ семейство пристигнали в Сандански от Перник, два дни преди Коледа. Те за поредна година избират да посрещнат Бъдни вечер извън дома.

"Почти всяка година избираме да бъдем тук в Сандански, защото ни харесва. За празниците доста се постарава целият персонал, храна, напитки, за деца има прекрасни занимания", коментира Емилияна Илиева.

За хората, които са избрали да прекарат коледните празници извън дома, в хотелите и ресторантите в Сандански, са се погрижили всички традиции за Бъдни вечер да бъдат спазени, както и уютът за семействата.

"За бъдни вечер конкретно знаем всички, ястията ще бъдат традиционно български, постни, пълнени чушки с боб, зелеви сърми, подготвили сме и домашни питки с коледни късмети", коментира Георги Митрев от Сдружение на хотелиерите в Сандански.

Най-предпочитаният пакет за Коледа основно е за 2 или 4 нощувки. Има и такива, които избират да комбинират Коледните с Новогодишните празници и избират пакет от 15 нощувки.

"Средно мога да кажа, Коледа е по-ниска като цена, там е около 200 лв. на вечер за двама души. Вече за Нова година, цените малко се увеличават, те са около 200 лв. на вечер за двама. 3- 4-членно семейство да кажем, тъй като на тях ще им трябват 2 стаи, някъде около 300 лв. на вечер ще им струва за тях", каза Георги Митрев от Сдружение на хотелиерите в Сандански.

За настаняване в хотелите остава изискването за наличие на зелен сертификат за преболедуван COVID-19 или за ваксинация. А за тези, които нямат наличен, всеки ден до рецепцията на всеки хотел ще има подвижна лаборатория. Като тестовете ще бъдат за сметка на гостите.

Автор: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И католическата общност у нас е в очакване на Рождество
И католическата общност у нас е в очакване на Рождество
Гледайте "Истории от злато" от 17.00 часа по БНТ 1
Гледайте "Истории от злато" от 17.00 часа по БНТ 1