НОВИНИ

По-спокойно е на Централна автогара в столицата днес

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
11:52, 24.12.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

В първия почивен ден на Централната автогара в София е далеч по-спокойно в сравнение с вчера. И все пак днес до ранния следобед се очаква натоварен трафик.

В последните няколко дни заради многото пътници двойно беше увеличен броят на автобусите, които пътуваха до вътрешността на страната. И все пак в сравнение с времето преди пандемията, броят на пътуващите хора сега е далеч по-малко. Преди пандемията от автогарата ежедневно тръгнаха 250 автобуса, сега са 150.

Извънредни автобуси за коледните празници преди пандемията са били 120, сега са само 30.

По отношение на мерките за сигурност във вътрешността на гарата отговарят самите охранители и те следят дали хората носят маски и да не се струпват на големи групи. На шестте входа на Централна автогара са разположени дезинфектанти.

А в самите автобуси за мерките за безопасност съблюдават шофьорите.

Според изпълнителния директор на Централна автогара в София Иван Мирославов отсега не може да се прогнозира дали за Нова година ще има извънредни автобуси. Досега фирмите не са заявили такива. Вероятно хората са събрали почивните си дни и ще се върнат в София през първите дни на януари.

За Коледа и Нова година БДЖ осигурява близо 11 000 допълнителни места във влаковете.

За целта ще бъдат увеличени с допълнителни вагони влакове, които пътуват по основните направления в страната. при закупуване на билети за отиване и връщане, пътниците могат да ползват от 10% до 20% намаление от редовната цена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейски страни затягат мерките срещу COVID-19 по Коледа
Европейски страни затягат мерките срещу COVID-19 по Коледа
Волейболистите на Хебър зарадваха фен с коледен подарък
Волейболистите на Хебър зарадваха фен с коледен подарък