НОВИНИ

Затруднен трафик и колона от автомобили при КПП-то между Владая и Драгичево

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
17:52, 27.03.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Километрични колони от автомобили се образуваха и тази сутрин на КПП-то за влизане в столицата между Владая и Драгичево.

Проверката на изрядните шофьори в последния работен ден става за не повече от половин минута. Чакането в колоната в час пик обаче отнема часове.

След новата заповед на министъра на здравеопазването от вчера, шофьорите представят документ за самоличност, служебна бележка от работодател, декларация за причините за пътуване или медицински документ.

Освен по служебни задължения, през пропускателните пунктове се пускат хора, които се грижат за роднини, искат да се снабдят със стоки от първа необходимост и при разлика между постоянния и настоящия адрес. Промените объркаха някои шофьори.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Знам, че има затруднения в движението, знам че създава допълнителни затруднения попълването и предаването на декларации. Мерките са нови въобще и за служителите на МВР, и за обществеността, в началото те наистина създаваха много проблеми. С промените в заповедта на министър Ананиев се даде приоритет за преминаването на медицински лица, на служители, свързани с работа в критичната инфраструктура и в транспорта. Правим всичко възможно да разпределим потоците, така че чакането да е минимално. На Владая имаме около 2 км опашка, но сме изпратили 12 полицейски служители, които поверяват едновременно 12 коли. Не искам да ви обнадеждавам, мерките са строги и такива трябва да бъдат, за да издържим до края.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 млн. на месец ще струва тестването на гражданите за COVID-19
20 млн. на месец ще струва тестването на гражданите за COVID-19
До 3 април МЗ може да кандидатства за респиратори, предпазни средства и тестове за COVID-19
До 3 април МЗ може да кандидатства за респиратори, предпазни средства и тестове за COVID-19