НОВИНИ

Затварят Околовръстното между "Младост" и "Горубляне"

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
08:25, 14.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

От днес затварят за ремонт част от околовръстното шосе на София - между Младост и Горубляне. Това е последният етап от реконструкцията на Южната дъга. От двулентов - пътят ще стане с шест ленти, ще бъде изграден и надлез.

Участъкът между Младост и Горубляне е една от най-натоварените отсечки от околовръстното на София и е за ремонт от години. не само съоръженията са остарели, но се налага спешно пътят да бъде разширен, защото е пряката връзка на София с магистрала "Тракия".

Заради ремонта шофьорите, които само преминават през София, идващи от Тракия" и "Хемус" ще бъдат насочвани към северната тангента на околовръстното, а тези, които искат да влязат в столицата ще могат да използват алтернативни маршрути.

Очаква се ремонтът на Околовръстното шосе да приключи на 10 септември. Цената на реконструкцията и разширението на шест километровата отсечка е близо 143 млн. лева като се финансира от републиканския бюджет.

Освен ремонта на околовръстното в момента продължава реконструкцията на няколко столични булеварда. Ремонти има по булевард България след разклона за Бояна, по булевард Тодор Каблежков от булевард България в посока улица Луи Айер, както и по булевард Асен Йорданов в Дружба.

От столична община са приключили ремонтите на част от булевард България от Гоце Делчев, като и на булевард Искърско шосе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инж. Стоян Братоев: След средата на август тръгва третият лъч на метрото
Инж. Стоян Братоев: След средата на август тръгва третият лъч на метрото
САЩ: Началник на полицията подаде оставка след смъртта на чернокож при арест
САЩ: Началник на полицията подаде оставка след смъртта на чернокож при арест