НОВИНИ

Затварят Сарайския мост в Русе за ремонт

bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 28.09.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Днес в Русе спират движението на автомобили и пешеходци по Сарайския мост. Започва ремонт на пътното съоръжение, който се очаква да приключи до 4 месеца, обясни заместник-кметът Магдалина Илиева. Ремонтът е наложителен, тъй като още през 2004 г. са установени компрометирани участъци по носещите елементи на конструкцията. Тогава е направено подпиране на моста с метални ферми, но без цялостен ремонт.

"Ремонтът включва изграждане на ново осветление, водоотвеждане на водите от пътното платно, подмяна на каналната мрежа, нови тротоарни крила и най-основното е подмяна на носещите герберови греди в компрометирания участък...", каза Илиева.

В момента мостът не е опасен. За времето на ремонтните работи е въведена нова организация на движението. За автомобилния трафик има алтернативен маршрут. Транспортните средства ще имат достъп до единия и до другия край на моста. Създаден е и график за градския транспорт с конкретни линии и конкретни часове на тръгване.

Магдалина Илиева говори и за други инфраструктурни проекти, както и за предстоящи ремонти в Русе. Повече за тях вижте във видеоматериала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"За" и "против" въвеждането на 5G мрежата
"За" и "против" въвеждането на 5G мрежата
Емил Войнов, БСП: Партията е готова, след като промени себе си, сега да промени България
Емил Войнов, БСП: Партията е готова, след като промени себе си, сега да промени България