НОВИНИ

Тръмп не е плащал приходен данък за 10 от изминалите 15 години

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:29, 28.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп не е плащал приходен данък за 10 от изминалите 15 години. Информацията е на вестник "Ню Йорк Таймс", които са се сдобили с данъчните му декларации за изминалите 2 десетилетия. Твърди се, че той е платил 750 долара на федералните власти през 2016-а, когато стана президент, а година по-късно още толкова.

Седмици преди президентски избори Доналд Тръмп попадна в нов скандал. По думите му - изфабрикуван. Разследване на вестник "Ню Йорк Таймс" твърди, че през изминалите две години магнатът президент е платил едва 1500 долара данъци в страната си. Изданието е получило данъчните декларации на Тръмп за последните 20 години. Справката сочи, че за първите две години от мандата му в Белия дом, той е получил 73 млн. долара от дейности в чужбина. Сред тях - голф игрища в Шотландия и Ирландия.

И докато през 2017 г. в Индия например, Тръмп е платил над 145 000 долара данъци, а във Филипините - 156 000, то сумата в Съединените щати е по 750 долара годишно.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Това са фалшиви новини, абсолютна измислица... фалшиви. Минах през същото и преди 4 години. Платил съм си данъците и скоро ще видите декларациите ми. В момента тече проверка.

Доналд Тръмп е единствения президент в американската история, отказал да декларира публично своето състояние.

Удар срещу администрацията на Тръмп и от федерален съдия от Вашингтон. Часове преди да влезе в сила забраната за китайското приложение "TikTok", съдебните органи отмениха президентската забрана. Обяснението на съдията, взел решението - войната между Тръмп и "ТикТок" е водена едностранчиво и от китайска страна не са имали възможност да докажат, че не извършват шпионаж в полза на Пекин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Михаил Околийски, СЗО: Темата за затягането на мерките се политизира
Доц. Михаил Околийски, СЗО: Темата за затягането на мерките се политизира
32 жертви на конфликта между Армения и Азербайджан
32 жертви на конфликта между Армения и Азербайджан