НОВИНИ

Затварят участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път

пуснаха южната дъга околовръстния път софия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:32, 24.04.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

От 7.00 до 10.00 часа утре ще бъде затворен за движение участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път между пътните възли "Лозен" и "Герман". Движението ще се извършва по обходен маршрут. Рано сутринта в неделя, когато трафикът е по-малко, ще се монтира последната трета пасарелка в участъка.

През март бяха монтирани първите две пасарелки. Едната е в района на кръстовището за село Лозен, а втората е между Лозен и Герман. Третата, която предстои да се монтира в неделя, ще е преди кръстовището за Герман в посока от АМ "Тракия" към "Младост". Съоръженията ще обслужват бъдещите спирки на градския транспорт, съгласно одобрения идеен проект на Столична община.

И трите пешеходни надлези ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани.

Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

6-километровият участък по договор трябва да е готов до края на тази година, но се очаква обектът да завърши по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и са положени долните асфалтови пластове.

В момента се извършват довършителни работи по тротоарите и кръговите кръстовища на пътните възли. При подходящи метеорологични условия вече се полага последният износващ асфалтов пласт.

С разширението на над 6 километра от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черна гора отваря границите си за туристи от Източна Европа
Черна гора отваря границите си за туристи от Източна Европа
Загина състезател в "Планинско рали Благоевград", пилотът се е забил в стена
Загина състезател в "Планинско рали Благоевград", пилотът се е забил в стена