Затвориха две заведения в Столипиново след проверки

от БНТ
14:09, 29.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Инспектори от Регионалната здравна инспекция в Пловдив и служители на Специализираните полицейски сили са проверили снощи търговски обекти и заведения на територията на квартал Столипиново.

Акцията в квартала е част от контрола, който се извършва на обществени места и закрити площи, които предразполагат към събиране на по-голям брой посетители едновременно, където стриктно трябва да се спазват противоепидемичнити мерки.

Малко след 21.30 ч. е посетен работещ кафе-аперитив на улица "Калина". В заведението е имало 10 посетителя, като на трима от тях са съставени актове по закона за българските лични документи, защото лицата не са могли да се легитимират.

Съставени са и 5 акта за тютюнопушене в закрито помещение, тъй като посетителите на заведението са нарушили на чл. 56, ал.1 от Закона за здравето. На собственика на обекта е съставен констативен протокол за нарушенията от страна на посетителите. Установена е и липсата на касов апарат, което предполага и укриването на приходи. Протоколът ще бъде предаден на НАП.

Малко след 22.00 часа е проверено и работещо кафене на улица "Правда" в същия квартал, което не е притежавало съответните разрешителни за работа след посочения час. В обекта в момент на консумация са установени и четирима клиенти. Веднага след проверките и двата обекта са затворени.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гранични полицаи задържаха 7 незаконни имигранти, укрити в камион
Гранични полицаи задържаха 7 незаконни имигранти, укрити в камион
Код жълто: Сняг, силен вятър и виелици в понеделник
Код жълто: Сняг, силен вятър и виелици в понеделник