НОВИНИ

Здравният министър: Най-ниските цени на клиничните пътеки ще бъдат увеличени

здравният министър ниските цени клиничните пътеки бъдат увеличени
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:50, 31.05.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Още
Слушай новината

Най-ниските цени на клиничните пътеки, по които работят предимно общинските болници, ще бъдат увеличени. Това съобщи здравният министър д-р Стойчо Кацаров след проведена среща с представители на Националното сдружение на общините в България в Министерството на здравеопазването.

Министър Кацаров посочи, че страната ни е осигурила достатъчно ваксини от всички видове.

"Трябва да насочим усилията си да поставяме наличните количества ваксини. Министерството на здравеопазването е готово да сътрудничи на общините, за да увеличим ваксиналното покритие по места. Вече е създадена организация, при необходимост, мобилни екипи на РЗИ да ваксинират трудноподвижни хора и лица в отдалечени райони, а на здравните медиатори разчитаме за обхващането и на малцинствените групи", допълни здравният министър.

По отношение на процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Мерки за справяне с пандемията" д-р Кацаров коментира, че е имало забавяне в изпълнението, но се работи усилено, за да се спазят сроковете.

"Това е приоритетно, за да могат болниците, които реално лекуват COVID-19, да получат ново оборудване, да извършат ремонтни дейности и по този начин да бъдат подготвени за евентуална нова вълна", заяви министърът.

Предстои критериите и методологията за подбор на лечебните заведения, които ще бъдат включени в проектното предложение, да бъдат променени, каза още д-р Стойчо Кацаров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световният шампион Христо Христов: Олимпиадата е мотивацията
Световният шампион Христо Христов: Олимпиадата е мотивацията
22 крави бяха пометени от влак в района на Кермен
22 крави бяха пометени от влак в района на Кермен