НОВИНИ

Здравният министър ще присъства на „първа копка“ за филиал на спешна помощ в Бяла

здравният министър присъства bdquoпърва копкаldquo филиал спешна помощ бяла
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:46, 08.02.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще даде старт на строителството, реконструкцията и ремонта на обектите от системата на спешната медицинска помощ в страната.

Дейностите са в изпълнение на големия инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.”.

Проектът предвижда за филиала в град Бяла да бъде построена изцяло нова сграда, чиято „първа копка“ ще бъде утре, в присъствието на министър Ангелов.

В рамките на проекта напълно обновени и модернизирани ще бъдат 237 обекта от системата на спешната медицинска помощ, в това число 27-те центъра за спешна медицинска помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения.

Основната цел на проекта е осигуряване на подходяща и ефективна здравна инфраструктура, допринасяща за подобряване качеството и безопасността при оказването на медицинска помощ, в това число и подобряване на достъпа за лица с увреждания.

Проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ е с общ бюджет 163 897 815, 62 лв., от които: 163 502 132, 68 лв. – от Европейския фонд за регионално развитие и 395 682, 94 лв. – национално съфинансиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пети ден продължава отводняването в село Димчево
Пети ден продължава отводняването в село Димчево
Щастлива развръзка: Д-р Заргар ще продължи работа в болницата в Исперих
Щастлива развръзка: Д-р Заргар ще продължи работа в болницата в Исперих