НОВИНИ

Зеленски изненадващо посети отвоюваните градове Изюм и Балаклия

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
22:28, 14.09.2022
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Слушай новината

Украинският президент Володимир Зеленски направи изненадващо посещение в отвоюваните градове Изюм и Балаклия. Той благодари на украинските военни за успешната контраофанзива срещу руските сили.

Възможно е временно да бъде окупирана наша територия, но не и да се окупира нашия народ, заяви държавният глава на церемония по издигане на украинското знаме. Той отбеляза, че разрушенията не го изненадват и сравни видяното с обстановката в град Буча.

Киев и западните му съюзници обвиняват за военни престъпления руските сили, преминали през града. Зеленски изрази увереност, че извършителите ще бъдат съдени от трибунал. По-рано украинският лидер посочи, че силите на страната му укрепват позициите си на 8 хиляди квадратни километра, отвоювани срещу Русия този месец.

Москва продължава да контролира една пета от територията на Украйна. Сега украинската контраофанзива се насочва към Донбас, където са главните цели на руската инвазия - самообявилите се републики в Донецк и Луганск. Зеленски обеща Украйна да си върне всички окупирани територии, включително Крим, анексиран от Москва през 2014 г.

Снимки: БГНЕС

"Знаем, че истината е на наша страна. Значи ще дойдем. Не знам кога, никой не знае, но имаме планове. Ще дойдем, защото това е нашата земя и нашия народ. Затова ще дойдем", увери Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 арменски войници са загинали при въоръжените сблъсъци с Азербайджан
Над 100 арменски войници са загинали при въоръжените сблъсъци с Азербайджан
Асфалтират пътя към ГКПП "Рудозем" от гръцка страна
Асфалтират пътя към ГКПП "Рудозем" от гръцка страна