НОВИНИ

Зеленски на 9 май: Няма да дадем на никого нито частичка от своята история

зеленски дадем никого нито частичка своята история
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 09.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

ООН потвърждава, че евакуираните от "Азовстал" вече са в град Запорожие. Очаква се в следващите дни да се договорят нови коридори за извеждане на блокираните в завода за стомана в Мариупол. Отбраняващите го бойци от отряда Азов обаче обявиха, че никога няма да го напуснат.

Без масови мероприятия и с удължен комендантски час в южните области, Украйна посреща 9 май. От дни властите предупреждават, че са възможни нови въздушни нападения към столицата и големите градове в страната.

Това не е война между две армии. Това е война между два мирогледа. Днес празнуваме Деня на победата срещу нацизма. И няма да дадем на никого нито частичка от своята история. Гордеем се със своите предци, които като част от коалиция срещу Хитлер, са победили нацизма. Защото някои се сражават за царя, за фюрера, за партията и вожда, но ние се борим за родината. Никога не сме се сражавали срещу някого. Винаги сме се борили за самите нас. За свободата си. За независимостта си. И тази победа на предците ни не е била напразна. Те са се борили за свобода и са спечелили. Ние също се борим за свободата на своите деца и също ще победим. Скоро ще има два дни на победата в Украйна. А други няма да имат нито един, заяви президентът Володимир Зеленски.

ЕКИП НА БНТ СЛЕДИ ХОДА НА ВОЙНАТА В УКРАЙНА

БИТКАТА ЗА КИЕВ: ВИЖТЕ СПЕЦИАЛНИТЕ РЕПОРТАЖИ НА БРУНО БЕКМАН

КОНФЛИКТЪТ В УКРАЙНА: НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

ПЪТЯТ НА БЕЖАНЦИТЕ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения на задържаните за убийството на мъж посред бял ден в Дупница
Повдигнаха обвинения на задържаните за убийството на мъж посред бял ден в Дупница
Само 50 български футболисти играят в чужбина в момента
Само 50 български футболисти играят в чужбина в момента