НОВИНИ

Зеленски с ново обръщение към жителите на Украйна: Няма да се откажем от съпротивата

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:30, 26.02.2022
7162
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи ново обръщение тази сутрин, в което призова съпротивата срещу руското настъпление да продължи.

Киев е под обсада. Цяла нощ в украинската столица отекваха експлозии. По улиците се чува артилерийски огън. От Фейсбук страницата си украинските въоръжени сили съобщиха, че в града се водят "активни боеве" и призоваха хората да намерят безопасни места, да не стоят до прозорци и балкони.

Тежки часове в Украйна: Улични сражения в Киев

Във видеообръщение, публикувано във Фейсбук, украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че в интернет се разпространява много невярна информация и призова сънародниците си да не вярват на фалшиви новини.

"Добро утро на всички вас, украинци! В интернет в момента има много невярна информация. Твърди се, че призовавам нашата армия да се откаже от съпротивата и че евакуацията продължава. Тук съм! Няма да се откажем от съпротивата. Ще защитаваме държавата си. Защото нашето въоръжение е истината. Нашата истина е в това, че става дума за нашата земя, нашата страна и нашите деца. И ние ще защитаваме всичко това! Това е всичко. Това е всичко, което исках да ви кажа", заявява Володимир Зеленски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешни мерки за бизнеса заради войната в Украйна, поискаха работодатели
Спешни мерки за бизнеса заради войната в Украйна, поискаха работодатели
Константин Василев е 11-и на Световното първенство по биатлон при юношите
Константин Василев е 11-и на Световното първенство по биатлон при юношите