НОВИНИ

Жаклин Златанова: Първенството тази година е крачка напред към подобряването на цялостната визия на женския баскетбол в България

жаклин златанова първенството година крачка напред подобряването цялостната визия женския баскетбол българия
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgbasket.com
17:07, 31.12.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на женския баскетболен отбор на Берое Стара Загора Жаклин Златанова изрази мнение, че през този сезон първенството при дамите в България е "крачка напред към подобряването на цялостната визия на женския баскетбол" у нас.

Златанова направи обзор на изминаващата 2023-а година, в която тя спря с активния баскетбол, след като стана шампион с Берое, а впоследствие получи доверие от ръководството на старозагорци да замени Таня Гатева начело на тима.

"Берое изпраща успешна година в професионален план, носител на купа и златни медали в женското първенство. Миналогодишните цели бяха постигнати. Началото на новия сезон се видя един обновен Берое, но също конкурентоспособен и с проекция за бъдещето. В личен план категоризирам изминалата година като успешна, успях да се върна на терена след майчинство и ми бе предоставена възможността да се развивам в нова за мен сфера - треньорството - предизвикателна, но и вдъхновяваща", заяви Златанова.

"Тази година първенството е по-оспорвано, има повече интрига и непредсказуемост. Отборите дават възможност на млади български състезатели да разгърнат своят потенциал и доста от тях се справят успешно с отговорността. Два нови отбора се включиха, заслужават поздравления за смелостта и трудът, който са свършили, за да се постигне това. Моето мнение е, че първенството тази година е крачка напред към подобряването на цялостната визия на женския баскетбол в България", споделя още тя.

Бившата състезателка в националния отбор на България си пожела още през новата година отборът на Берое да помогне за развитието на баскетбола у нас.

"Пожелавам си отборът ни да допринесе за развитието на женския баскетбол, нашите състезатели да успеят да разгърнат изцяло потенциала си и новата година да ни пощади откъм контузии и неприятни емоции", завърши Жаклин Златанова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът и вицепремиерът за Шенген: Това е трудно извоювана, но заслужена победа за България
Премиерът и вицепремиерът за Шенген: Това е трудно извоювана, но заслужена победа за България
Илкай Гюндоган е пострадал при инцидент във фитнеса
Илкай Гюндоган е пострадал при инцидент във фитнеса