НОВИНИ

Жълт код за интензивни валежи в 5 области на страната

жълт код интензивни валежи области страната
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 31.08.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, купеста и купесто-дъждовна. След обяд, главно в планинските райони и Лудогорието ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 27°. През нощта срещу петък в източните райони от страната валежите ще продължат, ще има и гръмотевична дейност.

Преди обяд по Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и привечер и през нощта срещу петък на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26 - 28°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. Значителни и временно интензивни ще са явленията в района на Централен Балкан и Средна гора. Ще духа умерен и силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 14°.

В петък краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на отделни места в Южна и Източна България. Вятърът ще е северозападен, слаб до умерен; до вечерта ще отслабне. През почивните дни по-значителни временни увеличения на облачността, с локални краткотрайни валежи ще има на изолирани места в източните и планинските райони; над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Сутрините ще са прохладни, с минимални температури в по-голямата част от страната под 20°. В началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево и в понеделник максималните температури ще са между 30° и 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава тежко състоянието на детето, което беше ударено от мълния в Русе
Остава тежко състоянието на детето, което беше ударено от мълния в Русе
Бивш шеф на Би Би Си и "Ню Йорк таймс" застана начело на Си Ен Ен
Бивш шеф на Би Би Си и "Ню Йорк таймс" застана начело на Си Ен Ен