НОВИНИ

Жълт код за проливни дъждове в Западна България

жълт код проливни дъждове западна българия
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 19.07.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Още

И днес отново в западната част на страната ще се задържи хладно със значителна облачност, предимно купесто-дъждовна и на много места там ще има валежи и гръмотевици.

Обявено е и предупреждение - жълт код в много области от Западната половина на страната за проливни дъждове, които ще достигнат до около 50 л/кв.м.

Над Източна България ще преобладава слънчево и топло време, с временни увеличения на облачността и слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са от 22°-23° по високите полета на Западна България, до 32°-33° на места в Горнотракийската низина.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините от Западна и Централна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на места интензивни и придружени от гръмотевици. По-късно след обяд от югозапад валежите ще спират и облачността ще започне да се разкъсва. Над източните райони ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад.

През нощта срещу понеделник валежите навсякъде ще спрат. Във вторник и сряда времето ще е предимно слънчево, а температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

В четвъртък над западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще превали и прегърми. Над останалата част от страната ще се задържи слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
196 нови случая на коронавирус за последното денонощие у нас
196 нови случая на коронавирус за последното денонощие у нас
МВР: Протестът в София приключи без сериозни нарушения на реда
МВР: Протестът в София приключи без сериозни нарушения на реда